Wij hebben voor jou de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Kom je er nog niet uit? Wij helpen je graag.

1. Welke naam vul je in bij het boeken van een ticket?

Welke naam vul je in bij het boeken van een ticket?
Je naam op vliegticket moet altijd exact overeenkomen met de naam zoals deze in het paspoort staat vermeld. Bij “Eerste voornaam” vul je de eerste volledige voornaam in volgens je paspoort. Heet een passagier Hendrik Abraham Martinus Jansen dan vul je bij de eerste voornaam Hendrik in. In het volgende veld vul je je achternaam in volgens paspoort.

Voorbeeld naam op vliegticket:

De heer Henk Jacob Willemse
 Eerste voornaam: Henk
 Achternaam: Willemse

Welke naam vul ik in als ik getrouwd ben?

Wanneer je getrouwd bent vul je als achternaam ALTIJD je oorspronkelijke achternaam volgens paspoort in. Reizen met je getrouwde naam of ‘echtgenoot van’ is niet toegestaan.

Zie onderstaand voorbeeld ( geldt voor oudere paspoorten tot 2019)
Mevrouw Willeke Liselotte De Bruijn e/v Molenaar

Bij paspoorten die vanaf 2019 afgegeven zijn kan het zijn dat de GETROUWDE naam met een ‘koppelteken’ verbonden is met je OORSPRONKELIJKE achternaam. Het zou er dan als volgt uitzien:

 Molenaar  De Bruijn‘ in plaats van ‘De Bruijn e/v Molenaar‘.

Ongeacht hoe het op je paspoort afgebeeld staat, je vult ALTIJD je oorspronkelijke achternaam in:
– Eerste voornaam: Willeke
– Familienaam: de Bruijn

Hoe vul ik leestekens in?

Let op: accenten, koppeltekens en andere tekens mogen nooit op een ticket staan evenals spaties. Schrijf dus alles aan elkaar zonder spaties en vreemde leestekensVoorbeeld: Ter-Haar als achternaam moet worden ingevuld als Terhaar. Voornaam: Henriëtte vul je in als Henriette. En voor onderstaand voorbeeld geldt, dat je Debuijn invult zonder spaties.

Bron.: vliegtickets.nl 


2. Online inchecken, hoe werkt het?

Antwoord

Voordat je online incheckt raden we je aan om alle persoonsgegevens goed te checken en er zeker van te zijn dat je over alle (reis)documenten beschikt die nodig zijn voor jouw vlucht ( geldig paspoort/ geldige identiteitskaart, evt. visum en andere benodigde reisdocumenten).

Wanneer je met al je documenten klaar zit om online in te checken, volg je deze stappen:

  1. Ga naar de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.
  2. Klik op (Online) check-in
  3. Vul de airline boekingscode, de achterna(a)m(en) en eventueel vertrekdatum en vluchtnummer  in en selecteer de passagiers die je wilt inchecken.
  4. Doorloop alle check-in stappen, kies stoelen en boek eventueel bagage bij. Let op: als je eenmaal bent ingecheckt kan er niets meer aan je boeking gewijzigd worden!
  5. Print de boardingpass of download hem op je smartphone.

Je bent nu ingecheckt en je hoeft alleen je ruimbagage nog af te geven op de airport. Dat scheelt wachten bij de check-in desk!


3. Heb ik een reis- en annuleringsverzekering nodig?

Wij raden je altijd aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering kan uitkomst bieden bij een eventueel gedwongen afzegging van de reis, maar ook als je door ziekte tijdens de reis vakantiedagen mist. Een reisverzekering is noodzakelijk omdat een ziektekostenverzekering over het algemeen niet voldoende dekking biedt. Bij sommige vakanties kan een aanvullende verzekering vereist worden. Bij je zorgverzekeraar kun je een European Health Insurance Card aanvragen.

Lees meer »

4. Zijn mijn creditcard en bankpas geldig op mijn bestemming?

Controleer vóór je op reis gaat bij je bank of je creditcard/bankpas wordt geaccepteerd op de bestemming. In veel landen heb je bij een creditcardbetalingen de pincode nodig. Uit veiligheidsredenen zetten veel banken je bankpas standaard 'uit' buiten Europa. Controleer dit vóór vertrek, zodat je tijd genoeg hebt om je pas 'aan' te zetten.

Lees meer »



7. Waar vind ik het laatste reisadvies per bestemming?

We raden u sterk aan om de laatste maatregelen en toegangseisen te checken van elke bestemming waar u naartoe reist, zelfs als u een burger of inwoner van die bestemming bent, of als u alleen wilt overstappen op een aansluitende vlucht. Lokale overheden kunnen u meer informatie geven.

Lees meer »